Υπέρ της καινοτομίας στην Ελλάδα

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Γιώργος Α. Παπανδρέου έχει αναφερθεί, δημόσια και ιδιωτικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στο παράδειγμα της (Taxi)BEAT. Μία ελληνική εταιρεία που αναπτύχθηκε μέσα στην κρίση για να βελτιώσει έναν τομέα, χωρίς να τον απειλεί ή να τον υποκαθιστά, αλλά αντιθέτως βελτιώνοντας τον, δημιουργώντας ένα νέο διεθνές πρότυπο.

Η απόφαση της κυβέρνησης για τη δήθεν ρύθμιση των ταξί, όπως εμφανίζεται στα Μέσα, είναι ακραία παράλογη.

Η πολύχρωμη πελατειακή συμμαχία, που δεν γνωρίζει κομματικά σύνορα και δηλώνει θυμωμένη με τους δανειστές, φέρνει τη νέα καταστροφή από την πίσω πόρτα. Με όλες της τις επιλογές.

Γιατί όταν χτίζεις πάνω σε σαθρά θεμέλια, αυτό κάνεις. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Αυτό κάνει η κυβέρνηση,

Αντί να ανοίγει επαγγέλματα και να ρυθμίζει, όπως οφείλει, λειτουργίες, να βάζει κανόνες στη δημόσια και την ιδιωτική σφαίρα με τον ίδιο και ακριβοδίκαιο τρόπο, που να υπηρετούν το συμφέρον του πολίτη.

Αντί να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην στήριξη της καινοτομίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Αντί να στέλνει μηνύματα κατανόησης της νέας πραγματικότητας και να πρωτοπορεί, ρυθμίζοντας και όχι αποδομώντας κάθε νέα ιδέα.

Τέλος,

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της νομοθέτησης, υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση, πως η κατάθεση σχεδίου νόμου προς ψήφιση, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο, είναι παράνομη.