Το δικαίωμα στην άμβλωση δεν είναι υπό διαπραγμάτευση


Δίκτυο Γυναικών
Αθήνα, 7 Μαΐου 2018

Πριν 40 χρόνια συντελέστηκε μια από τις μεγαλύτερες νίκες του γυναικείου κινήματος στην Ελλάδα, όταν νομιμοποιήθηκαν οι αμβλώσεις με νόμο της Κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου, το Σεπτέμβριο του 1986.

40 χρόνια μετά, κάποιοι εξακολουθούν να κοιτούν επικίνδυνα προς τα πίσω, βάζοντας στο στόχαστρο το ανθρώπινο δικαίωμα κάθε γυναίκας να αποφασίζει μόνη για το σώμα και τη ζωή της.

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε τις πρόσφατες προκλήσεις από το κίνημα κατά των αμβλώσεων και την υλοποίηση ημερίδας που διοργανώθηκε στο Πολεμικό Μουσείο από θρησκευτικά σωματεία με τη συμμετοχή βουλευτών της Χρυσής Αυγής και απευθυνόταν μάλιστα προς παιδιά και νέους;

Στους αναπολητές της οπισθοδρόμησης απαντάμε ότι η μητρότητα δεν μπορεί να είναι εξαναγκασμός αλλά συνειδητή επιλογή, που ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε κάθε γυναίκα.

Το δικαίωμα στην άμβλωση έχει θεσμοθετηθεί εδώ και 40 χρόνια στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμία οπισθοδρόμηση.

Αντ’ αυτού, το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστώνυποστηρίζει τη δωρεάν, νόμιμη και ασφαλή άμβλωση για κάθε γυναίκα που ζει στη χώρα μας, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, κοινωνική ή οικονομική της κατάσταση.

Τα δικαιώματα των γυναικών δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Με τη συμμετοχή και τους αγώνες όλων μας δίνουμε σθεναρή απάντηση σε όσους τα επιβουλεύονται.