Ποιον Τσίπρα να πιστέψουν οι πολίτες;

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2017

Από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο κ. Τσίπρας, με επτά χρόνια καθυστέρηση, κατάλαβε σήμερα όσα λέγαμε από την αρχή της κρίσης: πως χρειάζεται παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με ένα επιτελικό κράτος και ένα δημόσιο αρωγό στις δημιουργικές προσπάθειες των πολιτών.

Κάποια από αυτά τα χρόνια τα πέρασε αρνούμενος κάθε συνεργασία, όταν ο Γιώργος Α. Παπανδρέου προειδοποιούσε για την αναγκαιότητα συμφωνίας επί της βάσης ενός εθνικού σχεδίου.

Ακολούθησαν οι πλατείες και οι ανάρμοστοι χαρακτηρισμοί περί «Χούντας» και «Πινοσέτ». Δυστυχώς, ακολούθησε και η διετής διακυβέρνηση της αυταπάτης, των δήθεν διαπραγματεύσεων που οδηγούσαν στη Δραχμή και οι, πολλές φορές αντισυνταγματικές, σκιαμαχίες με μόνο σκοπό το κομματικό όφελος.

Την μέχρι σήμερα αποτυχία του κ. Τσίπρα να προσφέρει καλές υπηρεσίες στον Ελληνικό λαό, πιστοποιεί, λίγη ώρα μετά την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, η ΕΛΣΤΑΤ, ανακοινώνοντας ύφεση αντί για ασθμαίνουσα ανάπτυξη, για το 2016.

Ποιον πρέπει να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες; Τον επί επταετίας αρνητή των γεγονότων και της πραγματικότητας Αλέξη Τσίπρα, ή τον σημερινό επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου και τις εξαγγελίες του που ήταν στη βάση όσων μέχρι χθες πετροβολούσε;