Παπανδρέου: “Το Patras IQ αναδεικνύει τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας”

Πάτρα, 14 Απριλίου 2019

Δηλώσεις Γιώργου Α. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο PATRAS IQ

Το Patras IQ αναδεικνύει τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας, η Ελλάδα, η Αχαΐα, η περιφέρεια, αλλά και τα πανεπιστήμιά μας, με ένα πολύ δυναμικό προσωπικό, νέους ανθρώπους που δημιουργούν, αλλά αναδεικνύει και κάτι άλλο, ότι έχουμε ακόμα δρόμο για να ξεπεράσουμε τις αιτίες μιας κρίσης που είναι βαθιά, που εμποδίζει τη δημιουργικότητα, που εμποδίζει αυτούς τους νέους ανθρώπους που επιχειρούν, που παίρνουν πρωτοβουλίες. Εκεί ακριβώς, χρειάζονται ακόμα οι μεγάλες αλλαγές.

Να υπάρξει ένα κράτος το οποίο θα στηρίξει, θα διευκολύνει, θα προωθήσει την καινοτομία, τη δημιουργία – μια παραγωγική Ελλάδα, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες χώρες, εάν δώσουμε ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους.

Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις, όπως και αυτές εδώ, στην Αχαΐα, στην περιφέρεια, στο πανεπιστήμιο, δυνάμεις που πραγματικά εμπνέουν για ένα καλύτερο αύριο.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι πάλι εδώ κοντά σας.

Δημοσιογράφος: Μιλήσατε με τον Απόστολο Κατσιφάρα. Τι είπατε;

Μιλήσαμε για την περιφέρεια, για την προοπτική της περιφέρειας μας, για τα έργα που γίνονται, τα πολύ σημαντικά έργα, μιλήσαμε για την ένταξη πάρα πολλών έργων σε ευρωπαϊκά και περιφερειακά προγράμματα, όπως και για άλλα σημαντικά ζητήματα για την ανάπτυξη, όχι μόνο των σχέσεων με διπλανές χώρες και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε πόρους για να αναδείξουμε την ομορφιά και να ενισχύσουμε την παραγωγικότητα της περιοχής μας, τα πλεονεκτήματα που όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν.

Δημοσιογράφος: Ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζει Απόστολο Κατσιφάρα;

Βέβαια, αλίμονο. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και θα κάνει και πολύ δουλειά σίγουρα και σίγουρα η συνεργασία μας είναι και θα είναι πάντα πολύ καλή.