Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου στην Κίνα

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 28 Μαΐου 2018

Ο Γιώργος A. Παπανδρέου μιλάει για την Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές αξίες σε σειρά διαλέξεων στα κινεζικά Πανεπιστήμια.

Χιλιάδες Κινέζοι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την Ελλάδα και την ιστορία της, τις αξίες και τα χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού οράματος, την ανάγκη συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της ανισότητας και φτώχειας, το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας, τη συγκέντρωση πλούτου στα χέρια των λίγων, την κλιματική αλλαγή και την προώθηση της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών σε μια σειρά από διαλέξεις του Γιώργου A. Παπανδρέου, Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σε Πανεπιστήμια της Κίνας, από τις 23 μέχρι τις 30 Μαΐου.

Η ανάγκη κοινών δράσεων στο πλαίσιο της ανάπτυξης του Δρόμου του Μεταξιού, είναι ένα ακόμη σημαντικό σημείο των παρεμβάσεων του Γιώργου Α. Παπανδρέου και αντικείμενο συζήτησης με μέλη της κινεζικής ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είχε και έχει προγραμματισμένες ομιλίες
στο Κεντρικό Ινστιτούτο Σοσιαλισμού,
στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Γιαντσίνγκ
και
την Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πεκίνου,
το Πολυτεχνείο της Σαγκάης,
το Κολλέγιο Γκούνγκσα της Χαρμπίν ,
την Σχολή Πολιτικών Μηχανικών της Βουχάν και το
Πανεπιστήμιο Γιουνάν της πόλης Κουνμίνγκ.

Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή νέων στις ομιλίες αλλά και το ενδιαφέρον για την Ελλάδα, τον πολιτισμό της και την εμπειρία της οικονομικής κρίσης. Επίσης, η αγωνία για τις επιπτώσεις μιας άναρχης παγκοσμιοποίησης στο πλαίσιο της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.