Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Βιωματικό Σεμινάριο Νέων από το Εργαστήριο Επιμόρφωσης του Κινήματος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Πολιτικό Βιωματικό Εργαστήρι Νέων (14-15 Ιουλίου 2018) το οποίο διοργάνωσε το Εργαστήρι Επιμόρφωσης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών,

Με τίτλο του Εργαστηρίου «Συμμετέχοντας χτίζουμε την Ελλάδα του Αύριο» παρακολούθησαν το σεμινάριο νέοι και νέες ως 35 ετών. Μέσω της βιωματικής και διαδραστικής συμμετοχής, παρουσιάσθηκαν και αναπτύχθηκαν οι έννοιες της αποτελεσματικότητας της ομάδας, του μοντέλου λήψης αποφάσεων, της επίλυσης διαφορών και της συνεργασίας. Τονίστηκε ιδιαίτερα η αξία της ισοτιμίας και της ισηγορίας σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δράσης και κυρίως στην πολιτική ζωή.

Στο πλαίσιο του διημέρου δημιουργήθηκαν δύο ομάδες εργασίας οι οποίες μετά το πέρας των ασκήσεων κατέληξαν σε συμπεράσματα πάνω στο θέμα ανανέωσης, συνεργασίας του προοδευτικού χώρου (π.χ. ιδεολογική ταυτότητα, σύγχρονο προοδευτικό καταστατικό, εσωκομματική δημοκρατία κ.α.) αλλά και πάνω στα αίτια-αποτελέσματα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια (αναγκαίες προοδευτκές μεταρρυθμίσεις που έμειναν στη μέση ή υπονομεύθηκαν , ο υπερδανεισμός κ.α. ).

Οι νέες και οι νέοι που συμμετείχαν, μέσω της συγκέντρωσης των πληροφοριακών στοιχείων, του καταιγισμού νέων ιδεών και αξιοποιώντας τις επιστημονικές τους γνώσεις, απέδειξαν ότι με τη συμμετοχή, την ομαδικότητα, τον έντιμο, ισότιμο και ισήγορο λόγο καθώς και με τις καινοτόμες πολιτικές προτάσεις, μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα του Αύριο.