Η ώρα του “πράττειν”…*

* γράφει η Σοφία Γ. Παπαδάκη
Παιδαγωγός-Φιλόλογος,
Μέλος Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Ηρακλείου

Η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, έχει χρέος, ως μάνα, να την αναθρέψει και να την κρατήσει ζωντανή.
Τα δεινά της Ελλάδας πολλά, πολλοί και μέγιστοι οι κίνδυνοι για τη δημοκρατία. Αν ανατρέξουμε στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και της Μεταπολίτευσης, θα θυμηθούν οι παλιοί και θα μάθουν οι νεώτεροι, πως στη χώρα μας η Δημοκρατία κατακτήθηκε με αγώνες στους οποίους έδωσε πνοή η πίστη στις αξίες και τα ιδανικά.

Μεγάλη η ιστορία της Μεταπολίτευσης σ’αυτή τη χώρα, μεγάλη κι η ιστορία της Κεντροαριστεράς.

Η Σοσιαλδημοκρατία ήρθε στην Ελλάδα για να φέρει μια νέα πραγματικότητα.

Γαλουχημένη με τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατικής παράδοσης και των θεσμών, οραματίστηκε ένα καλύτερο ελληνικό αύριο.

Πάρα τις δυσκολίες, τις κρίσεις, τις πληγές, τις κακοτοπιές, η Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα παραμένει ακόμα ζωντανή, μέσα από τη νέα Προοδευτική, Δημοκρατική Παράταξη.

Σήμερα, η Δημοκρατία μας χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ.

Ας φέρουμε, λοιπόν, αυτό το ύψιστο ιδανικό στο προσκήνιο.

Ας δώσουμε μια γενναία μάχη ώστε η Δημοκρατία να πάψει πια να βρίσκεται στο απόσπασμα, η μόνη θέση που της αξίζει είναι του πρωταγωνιστή!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου μίλησε κάποτε για τις πλανεύτρες Κίρκεις αυτής της χώρας και τόνισε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει άλλους Οδυσσείς.
Σήμερα, ξανά επίκαιρος.

Θα τολμήσω να παραφράσω λίγο τα λόγια του λέγοντας πως όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ούτε η Σοσιαλδημοκρατία πρέπει να χάσουν άλλους πολεμιστές.

Και μιας και ο λόγος γίνεται περί Δημοκρατίας, ας μην ξεχνάμε το ύψιστο ιδανικό των δημοκρατικών Αθηναίων του 5ου αιώνα π.Χ, κατά το οποίο κάθε άνδρας που ήθελε να φέρει την ιδιότητα του πολίτη, έπρεπε να μπορεί να “λέγειν” και να “πράττειν” υπέρ της πόλης του.

Αν θέλουμε σήμερα να λεγόμαστε κι εμείς Έλληνες, ενεργοί πολίτες, ας ενσαρκώσουμε ξανά αυτό το ιδανικό, ας “πούμε” και κυρίως ας “πράξουμε” υπέρ της Ελλάδας, της Δημοκρατίας και όσοι πιστεύουν στις αξίες της, υπέρ της Σοσιαλδημοκρατίας και της νέας Κεντροαριστεράς.

Η Δημοκρατία μας χρειάζεται όλους σε μια ενωμένη προοδευτική παράταξη και μας καλεί να συνεχίσουμε να “λέγειν” και να “πράττειν” υπέρ αυτής!