Γονατίσαμε από τα λάθη μας*

* γράφει ο Καλιτσάκης Ιωάννης
Μέλος Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Χανίων

Γονατίσαμε από τα λάθη μας, όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά, ηθικά, πνευματικά και πολιτιστικά.
Χρειάζεται πίστη στην πατρίδα, πίστη στις δυνάμεις μας. Πρώτα πρέπει να δούμε τα λάθη μας που μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση.
Να τα παραδεχθούμε, να διδαχθούμε, να μην τα επαναλάβουμε. Νέα κρατική οργάνωση, αποτελεσματική, με περιορισμό δαπανών που να συμβάλει στην ανάπτυξη, να καταπολεμήσει την αναξιοκρατία και την διαφθορά.
Η αλήθεια είναι ότι τα οικονομικά μας προβλήματα δεν θα τα ξεπεράσουμε καθόλου εύκολα αλλα δύσκολα.
Σ’ αυτή την δύσκολη, αλλά αναγκαία πορεία ανόρθωσης, πρέπει να καλέσουμε σε συστράτευση. Λέγοντας επιτέλους, την αλήθεια στους πολίτες.
Βασική προϋπόθεση είναι πρώτα να ξεπεράσουμε τις εμμονές στους τρόπους διαχείρισης των προβλημάτων μας.
Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, επιβεβαιώνεται ότι η δημιουργία του Νέου Φορέα, αποτελεί την μόνη αξιόπιστη πρόταση για τη χώρα αλλά και για το διακύβευμα που καλούνται να φέρουν σε πέρας οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Ένα διακύβευμα που ταυτίζεται με αυτό που αφορά τον Ελληνικό λαό και τη χώρα.
Ζητάμε με την συμμετοχή σας να στηριξή σας στήν προσπάθεια μας, έτσι ώστε να επαναφέρουμε τις αξίες και τα ιδανικά μας, προκειμένου να διεκδικήσουμε την θέση που η χώρα μας αξίζει στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τούς πολίτες να βοηθήσουν με την ενεργή συμμετοχή τους.
Πρέπει να αποκτήσουμε φωνή και δύναμη όλοι εμείς οι χιλιάδες πολίτες που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες που ως σήμερα αισθανόμαστε πολιτικά άστεγοι γιατί δεν μας εκφράζουν κόμματα ή κομματικές ηγεσίες.
Πολίτες που θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε, με τη φωνή μας, τη συμμετοχή και αυτο-οργάνωσή μας, το νέο κοινό πολιτικό μας σπίτι.
Όλα συμμετοχικά, όλα από τη βάση.
Η δέσμευση αυτή δεν αποτελεί συγκυριακή υπόσχεση.
Συνδέεται άρρηκτα με τη φιλοσοφία που μας διέπει.
Θέλουμε να γίνουμε η αλλαγή που πρεσβεύουμε.
Θέλουμε η παράταξή μας να πράττει σύμφωνα με τις αρχές όλων μας.
Μας συνδέουν, μας ενώνουν κοινές αξίες.
Καλούμε τον Ελληνικό Λαό να πάρει μέρος στην εκλογική διαδικασία στις 12 και 19 Νοεμβρίου.
Μαζί σας για τη χώρα μας: την εκ βάθρων αλλαγή της και απεξάρτησή της από καθε παρασιτικό πελατειακό κράτος που κρατά σε ομηρία τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και υπονομεύει τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ελλήνων και της Πατρίδας μας.