Για τον κ. Τσίπρα πάντα «φταίνε οι άλλοι»

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2016

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, με αφορμή το ρεκόρ απολύσεων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση, με βάση ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα, θα αμφισβητήσει το αρνητικό ρεκόρ απολύσεων, είτε αρνούμενη τα πραγματικά περιστατικά και τους αριθμούς, είτε λέγοντας πως πρόκειται για κόλπα της εργοδοσίας εναντίον του κόσμου της εργασίας. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το αδιέξοδο των δικών της επιλογών, τόσο σαν κυβέρνηση, όσο και παλαιότερα σαν αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα, το σύστημα υγείας έχει καταρρακωθεί πέρα από κάθε προηγούμενο, οι κατασχέσεις του δημοσίου στους άνεργους ή ημιάνεργους πολίτες έχουν φτάσει τις 500 την ημέρα, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, ενώ ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να κάνει «ντρίπλα» στις συνέπειες της έλλειψης σχεδίου και κυβερνητικών πρωτοβουλιών, με μποναμάδες που θα επιστραφούν στο κράτος διπλοί. 

Η τακτική τους πάγια: πρώτα αρνούνται το πρόβλημα και μετά δηλώνουν πως «φταίνε οι άλλοι», ακόμα και σήμερα, δύο χρόνια μετά, με τις συνέπειες της «φαντεζί διαπραγμάτευσης» να έχει ρημάξει σπίτια και επιχειρήσεις.

Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να διαψεύσει το ρητό που καταλήγει «… δεν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς, για πάντα». Το αν θα τα καταφέρει, είναι στα χέρια των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και των πολιτών, αρκεί να αποφασίσουμε όλοι μαζί να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε και να κοροϊδευόμαστε, για να αντιμετωπίσουμε τις διαχρονικές παθογένειες για χάρη των επόμενων γενεών.