Για ένα εργατικό δυναμικό με καθοριστική συμβολή, δικαιώματα και προοπτική

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 1 Μαΐου 2018

Ημέρα μνήμης και αγώνα η Εργατική Πρωτομαγιά συμβολίζει τον διεθνικό χαρακτήρα των εργατικών δικαιωμάτων, αλλά υποδεικνύει και ότι, τα σύγχρονα προβλήματα απαιτούν υπερεθνικές απαντήσεις.
Ο φετινός εορτασμός της βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με την εργασιακή ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και την αδυναμία των διοικητικών υπηρεσιών που εποπτεύον τα εργασιακά ζητήματα να εφαρμόσουν επαρκώς τις νομοθετικές προβλέψεις για τα εργασιακά δικαιώματα.
Την ώρα που η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη από την πορεία της οικονομίας και το πολύ μικρό ποσοστό πτώσης της ανεργίας, η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, τόσο για το θέμα των αμοιβών όσο και των συνθηκών εργασίας, εκπέμπει σήμα κινδύνουγια τους εργαζόμενους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, έχει διατυπώσει έγκαιρα ολοκληρωμένη πρόταση για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Ένα παραγωγικό μοντέλο όπου το εργατικό δυναμικό θα έχει καθοριστική συμβολή, δικαιώματα και προοπτική.
Αντλούμε δύναμη από τις δημοκρατικές παραδόσεις του τόπου μας, εμπνεόμενοι από τον αγώνα των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου.
Συμμετέχουμε στον εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς με πίστη κι ελπίδα ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες για εκείνους που τις έχουν ανάγκη αλλά και για τις γενιές που έρχονται.
Για μια Ελλάδα με βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, αξιόπιστη και δυναμική που εμπεδώνει καθημερινά κράτος δικαίου και κοινωνική δικαιοσύνη.
Για μια Ελλάδα εξωστρεφή με λόγο και συμμετοχή στην Ευρώπη και τον κόσμο.