Εγγραφή μελών στο μητρώο του Κινήματος Αλλαγής – Χρήσιμες οδηγίες από το Εργαστήριο Επιμόρφωσης

(πηγή: Εργαστήριο Επιμόρφωσης Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών)

Αγαπητές Συντρόφισσες και Αγαπητοί Σύντροφοι

Η ανασύνταξη των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου είναι αναγκαία και αδήριτη. Την ανάγκη αυτή εξέφρασαν οι 212.000 περίπου συνάνθρωποί μας που προσήλθαν και ψήφισαν στις εκλογές Νοεμβρίου για επικεφαλής ενός νέου Φορέα Πολιτικής, που ξεκινάει από την αρχή αλλά όχι από το μηδέν, με πνεύμα “όλα δημοκρατικά και συμμετοχικά”.
Σε αυτό το πνεύμα της συμμετοχής και της συνδιαμόρφωσης πολιτικής καλούμαστε να συμμετέχουμε στο Συνέδριο που θα είναι Δημοκρατικό, Συμμετοχικό και Οργανωτικό στις 16-17-18 Μαρτίου 2018. 
 
Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν, σύνεδροι που θα αναδειχτούν από τις εκλογές της 4ης Μαρτίου 2018, σε εκλογικά κέντρα της Ελλάδας και του Εξωτερικού. 
Υποψήφιοι σύνεδροι μπορούν να είναι τα εγγεγραμμένα μέλη του νέου μητρώου του Κινήματος Αλλαγής, έτσι όπως αυτό διαμορφώθηκε με τις εγγραφές μελών στις εκλογές του Νοεμβρίου για την ανάδειξη επικεφαλής καθώς και νέα μέλη που θα πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους μέχρι 26 Φεβρουαρίου 2018.
 
Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί σύντροφοι
Το εγχείρημα είναι σημαντικό, με δημοκρατικές διαδικασίες διαφάνειας και ισοτιμίας συμμετέχουμε και συναποφασίζουμε λαμβάνοντας αποφάσεις που θα αποτελέσουν σταθμό για τον προοδευτικό κόσμο αλλά κυρίως θα συμβάλλουν στην ανασύνταξη του πολιτικού χώρου, δίνοντας άνεμο πνοής στους πολίτες της χώρας μας.
 
Σας παραθέτουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για επικαιροποιήσετε την εγγραφή σας ή για να εγγραφείτε ως μέλη στο Κίνημα Αλλαγής:
 • Τα μέλη που έχουν παραλάβει στοιχεία πρόσβασης (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης)
 1. Μεταβαίνουν στην παρακάτω διεύθυνση:
  http://members.kinimaallagis.gr/login/
 2. Συμπληρώνουν τον Όνομα Χρήστη ή το E-Mail και τον Κωδικό Πρόσβασης που ήδη έχουν παραλάβει στα κατάλληλα πεδία 
 3. Στη συνέχεια πατούν το κουμπί Σύνδεση
 4. Η σελίδα που εμφανίζεται περιέχει τα στοιχεία του μέλους. Υπάρχει η δυνατότητα να τροποποιηθούν τα στοιχεία επικοινωνίας καθώς και το εκλογικό τμήμα.
  Προσοχή είναι υποχρεωτική η μετάβαση του μέλους για την εκλογή συνέδρου στις 4 Μαρτίου 2018, στο εκλογικό κέντρο που έχει δηλώσει ότι θέλει να συμμετέχει.
 5. Τα μέλη έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν ως υποψήφιοι σύνεδροι κάνοντας εγγραφή, πατώντας το κουμπί στο κάτω μέρος της σελίδας Εγγραφή Υποψήφιων Συνέδρων
 6. Μεταβαίνουν στην πληρωμή μέσω Πιστωτικής ή Χρεωστικής Κάρτας του ποσού των 10€ που είναι απαραίτητο για την εγγραφή των υποψήφιων συνέδρων
  Σημείωση:  Τα μέλη που έχουν λάβει τα στοιχεία πρόσβασης και δεν επιθυμούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι σύνεδροι δεν είναι υποχρεωμένα να πληρώσουν το ποσό της εγγραφής 1€. Θα πρέπει στην καρτέλα με τα στοιχεία του μέλους να αναγράφεται η λέξη “ενεργό”.
 7. Τα μέλη που θα συμμετέχουν ως αριστίνδην σύνεδροι θα πρέπει να πληρώσουν τη συνδρομή για το Ιδρυτικό Συνέδριο 20€. Δεν έχει ακόμη καταρτιστεί ο πίνακας των αριστίνδην συνέδρων.
 
 • Τα μέλη που δεν έχουν λάβει στοιχεία πρόσβασης και τα νέα μέλη πρέπει να κάνουν “νέα εγγραφή”
 1. Μεταβαίνουν στην παρακάτω διεύθυνση:
  http://members.kinimaallagis.gr/newmembers_registration/
 2. Στο πεδίο ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ πληκτρολογούν με μικρούς λατινικούς χαρακτήρες το όνομα (ψευδώνυμο) που επιθυμούν να χρησιμοποιούν
 3. Στο πεδίο ΚΩΔΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΗ  πληκτρολογούν έναν κωδικό (μπορεί να συμπεριλαμβάνει γράμματα, σύμβολα και αριθμούς) που επιθυμούν.
 4. Στο πεδίο ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΩΔΙΚΟΥ πληκτρολογούν ξανά τον ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ  που έγραψαν στο προηγούμενο πεδίο.
 5. Στο πεδίο ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ πληκτρολογούν τον εκλογικό μας αριθμό που θα βρουν στη σελίδα του ypes.gr  κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πεδίο
  Για να βρείτε τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό σας επισκεφθείτε τη σελίδα Μάθε που ψηφίζεις
 6. Στα πεδία που ακολουθούν πληκτρολογούν τα προσωπικά στοιχεία (Επώνυμο, Όνομα, Δεύτερο Όνομα αν υπάρχει, Όνομα Πατρός, Όνομα Μητρός, Έτος Γέννησης, Φύλο, Τύπο Ταυτότητας, Αριθμό Ταυτότητας, Ημερομηνία Γέννησης, Διεύθυνση, Αριθμό Διεύθυνσης, Χώρα, Νομός, Δήμος Κατοικίας, Ταχ. Κώδικα).
 7. Στο πεδίο Δήμος – Εκλογικό Κέντρο, επιλέγουν το εκλογικό κέντρο που επιθυμούν να μεταβούν για να ψηφίσουν στις εκλογές της 4ης Μαρτίου 2018.
 8. Στα πεδία που ακολουθούν (Τηλέφωνο Σταθερό, Τηλέφωνο Κινητό, E-Mail) συμπληρώνουν τα πεδία
 9. Κάνουν κλικ στο πλαίσιο Δεν είμαι ρομπότ
 10. Πατούν το κουμπί Εγγραφή
 11. Κατόπιν μεταβαίνουν στο E-Mail  θα πρέπει να έχει έρθει επιβεβαίωση εγγραφής και έγκριση
 12. Μεταβαίνουν στη σελίδα http://members.kinimaallagis.gr/login/
 13. Πληκτρολογούν το Όνομα Χρήστη ή E-Mail και τον Κωδικό Χρήστη που είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν να χρησιμοποιούν.
 14. Τα νέα μέλη πρέπει να πληρώσουν για την εγγραφή 1€ αυτό μπορεί να γίνει μέσω Πιστωτικής ή Χρεωστικής Κάρτας ή να πληρώσουν στο εκλογικό κέντρο που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να μεταβούν στις 4 Μαρτίου.
 15. Τα μέλη έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν ως υποψήφιοι σύνεδροι κάνοντας εγγραφή, πατώντας το κουμπί στο κάτω μέρος της σελίδας Εγγραφή Υποψήφιων Συνέδρων
 16. Μεταβαίνουν στην πληρωμή μέσω Πιστωτικής ή Χρεωστικής Κάρτας του ποσού των 10€ που είναι απαραίτητο για την εγγραφή των υποψήφιων συνέδρων.
 17. Τα μέλη που θα συμμετέχουν ως αριστίνδην σύνεδροι θα πρέπει να πληρώσουν τη συνδρομή για το Ιδρυτικό Συνέδριο 20€. Δεν έχει ακόμη καταρτιστεί ο πίνακας των αριστίνδην συνέδρων.
 
Η μεταξύ μας ενημέρωση και αλληλοβοήθεια μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή προβλημάτων που σχετίζονται με τη χρήση της τεχνολογίας.​ 
 
Εγγραφή και επικαιροποίηση εγγραφής μελών θα είναι δυνατή μέχρι Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018.

Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί σύντροφοι ας καταβάλλουμε όλοι κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής να προσελκύσει όλους τους πολίτες που αγωνιούν και επιθυμούν να ενώσουν τη φωνή τους και να αγωνιστούμε για τη χώρα μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
​Η Συντονίστρια του Εργαστηρίου Επιμόρφωσης

Κωνσταντίνα Αντερριώτη