Ανακοίνωση του Τομέα Δικαιοσύνης και Ισονομίας

Γραφείο Τύπου
Τομέας Δικαιοσύνης και Ισονομίας

Αθήνα 6 Οκτωβρίου 2016

Από τον Τομέα Δικαιοσύνης και Ισονομίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

· 30-9-2016, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Νίκος Σακελλαρίου, ματαιώνει τη συζήτηση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου δηλώνοντας «έξωθεν παρεμβατικό κλίμα».

· 3-10-2016, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, παύεται από τα καθήκοντα του.

· 4-10-2016, οι Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Χρήστος Ράμμος και κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αντίστοιχα, παραιτούνται επικαλούμενοι ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε ουσιαστικά να δικάσει (αρνισιδικία) την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
· 5-10-2016, ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσιπρας καλεί επισήμως στο γραφείο του την Ηγεσία της Δικαιοσύνης κι εκείνη αποδέχεται να πάει.

· 6-10-2016, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με την Ηγεσία της Δικαιοσύνης με αντικείμενο συζήτησης τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αλλά εξερχόμενοι και προς έκπληξη όλων μας, ανακοινώνουν δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού αποκλειστικά για το «ειδικό» μισθολόγιό τους.

Όταν η διάκριση των εξουσιών βρίσκεται σε σύγχυση, η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης αμφισβητείται και το ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ δεν λειτουργεί, τότε δυστυχώς, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ βρίσκεται σε κίνδυνο.