Σε κλίμα συγκίνησης το τρισάγιο για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Ηρακλείου

Ηράκλειο 25 Ιουνίου 2016

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το Σάββατο το πρωί, το τρισάγιο μνήμης και τιμής για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου στον Ιερό Ναό Παναγίτσας Μασταμπά, από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Ηρακλείου. 

Το “παρών” έδωσαν αρκετά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, καθώς και απλός κόσμος που ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Όλοι τους, είχαν να θυμηθούν πολλά από τον Ανδρέα: το όραμά του για την Ελλάδα, την ευστροφία του, τη διορατικότητά του και σίγουρα το βαθύ δημοκρατικό του αίσθημα αλλά και το πολιτικό του ήθος.

Για όλους εμάς, ο Α.Παπανδρέου ήταν ο λαϊκός ηγέτης που εισήγαγε την κοινωνική δικαιοσύνη και το κοινωνικό κράτος, που δικαίωσε την εθνική αντίσταση, που καθιέρωσε το κράτος πρόνοιας, αναβαθμίζοντας το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. 

Και παρά την κριτική που δέχεται ακόμα και μέχρι σήμερα, ένα είναι σίγουρο: Ότι η ίδια η ιστορία δίνει την απάντησή της σε όσους τον λοιδορούν. Ποιά ήταν η χώρα που παρέλαβε το 1981 και ποιά παρέδωσε το 1996; Το συνολικό πρόσημο για την Ελλάδα, παρά τα όποια λάθη, είναι αναμφισβήτητα θετικό και σίγουρα προοδευτικό. 

Σήμερα, 20 χρόνια μετά τον θάνατό του, οι αρχές και αξίες του Ανδρέα είναι επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε και μας καλούν να κάνουμε τις ανατροπές και ρήξεις που προστάζουν οι καιροί και ο τόπος. 

Σήμερα, 20 χρόνια μετά τον θάνατό του, εξακολουθεί να μας εμπνέει και να μας οδηγεί.

Ας τον ακολουθήσουμε…