Με αφορμή την Απόφαση του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου | Τομέας Δικαιοσύνης και Ισονομίας

Γραφείο Τύπου
Τομέας Δικαιοσύνης και Ισονομίας

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Από τον Τομέα Δικαιοσύνης και Ισονομίας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο κ. Ισίδωρος Ντογιακος, σύμφωνα με την Απόφαση του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, κηρύχθηκε έκπτωτος από τη θέση του μετά από άσκηση εφέσεως του αρμόδιου κατά το νόμο Υπουργού Δικαιοσύνης, πράγμα που τον θέτει αυτόματα – όπως πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ – εκτός κούρσας από την εκλογική διαδικασία που θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες και αφορά το γνωστό σε όλους “Αυτοδιοίκητο” της Ελληνικής Δικαιοσύνης Ενέργεια η οποία δυστυχώς δεν φαίνεται ότι είναι τυχαία αφού γίνεται σε όλως ύποπτο χρόνο.
Η εξέλιξη αυτή – ανεξαρτήτως της κομματικής ταυτότητας και της “ιστορίας” που κουβαλά ο συγκεκριμένος ανώτατος Δικαστικός Λειτουργός -, αποτελεί μια απόδειξη της συντονισμένης, καθολικής και καθεστωτικής πλέον επιβολής της εκτελεστικής εξουσίας εκ μέρους της σημερινης αριστεροδεξιάς κυβέρνησης, στη Δικαστική εξουσία και προκαλεί βαθύτατη θλίψη.
Εάν το ζητούμενο ήταν να επιβληθεί το “καθεστώς Παπαγγελλοπουλου” στο “καθεστώς Ντογιάκου” επί του δήθεν πλέον “αυτοδιοίκητου” της ελληνικής Δικαιοσύνης, οφείλουμε όλοι μαζί να χειροκροτήσουμε το ΔΡΑΜΑ που μόλις εκτυλίχθηκε μπροστά μας.
Ο κ. Παπαγγελλοπουλος, πρώην ανώτατος δικαστικός λειτουργός, πρώην διοικητής της ΕΥΠ και πρώην στενός συνεργάτης του κ. Κώστα Καραμανλή, τα καταφερε. Με την πλήρη  προφανώς κάλυψη της κυβέρνησης.
Εάν το ζητούμενο όμως είναι η κατάληξη ενός συμπεράσματος, όλοι όσοι σεβόμαστε, αγωνιζόμαστε  και τιμάμε  το χώρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, μέσα  και έξω  από αυτήν, καιρός είναι να παραδεχθούμε ότι ήρθε η Μεγάλη ώρα για βαθιές τομές στη Δομή και στη Λειτουργία της, οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στην επιθυμητή και επιζητούμενη “ΚΑΘΑΡΣΗ” από το “ΔΡΑΜΑ” που ζούμε σήμερα, αλλά και κάθε φορά όπως πολλές φορές στο παρελθόν με την επιχειρούμενη χειραγώγησή της.
Κάτι που εκτός από δέον είναι και εφικτό , όπως αποδείχθηκε κατά την περίοδο της κυβέρνηση Παπανδρέου, όταν προστατεύσαμε θεσμικά την ανεξαρτησία της  κατ´ επιταγήν του Συντάγματος και την εξοπλίσαμε με νέες αρμοδιότητες και όργανα για την ενίσχυση του έργου της, που είναι αποκλειστικά η υπεράσπιση  του δημοσίου συμφέροντος και η παροχή δικανικής προστασίας σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.