Απειλείται ο τουρισμός από το Hotspot στον Πειραιά | Τομέας Επανεκκίνηση της Οικονομίας – Ναυτιλία, Πολιτεία και Ελληνισμός

Γραφείο Τύπου
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2016

Τομέας Επανεκκίνηση της Οικονομίας
Ναυτιλία, Πολιτεία και Ελληνισμός
Από το Γραφείο Τύπου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με αγανάκτηση παρακολουθούμε όσα εξελίσσονται στο λιμάνι του Πειραιά τις τελευταίες ημέρες. Δυστυχώς η Κυβέρνηση στερούμενη σχεδίου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, συνέτεινε στο να μετατραπεί το λιμάνι του Πειραιά σε ένα απέραντο HOT SPOT. 
Οι συνέπειες και για την ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ είναι τεράστιες.
Όταν το 2010 η Κυβέρνηση Παπανδρέου κατήργησε το ΚΑΜΠΟΤΑΖ  και απελευθερώθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης αυτού του δυναμικού πυλώνα του του τουρισμού για τη χώρα μας, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και χωρίς καμία υποστήριξη απο τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, μετέτρεψε με αυτήν την πραγματική μεταρρύθμιση  έναν αδύναμο κρίκο για τον τουρισμό σε  στρατηγικό πλεονέκτημα για την οικονομία μας.
Σήμερα, παρά την οικονομική και παραγωγική ασφυξία της χώρας,  κινδυνεύει ακόμη και αυτό το δεδομένο που εισφέρει πλούτο στην εθνική οικονομία , αφού για την κρουαζιέρα υφίσταται άμεσος κίνδυνος, ενώ  το Υπουργείο Ναυτιλίας αμήχανο, χωρίς σχέδιο , απλώς παρακολουθεί .
Οφείλει η κυβέρνηση να αντιληφθεί την κρισιμότητα του θέματος αυτού και να αντιδράσει άμεσα , να απαντήσει εμπράκτως αν μπορεί να διαχειριστεί δύσκολα ζητήματα ή αν οι ικανότητές της εξαντλούνται στην ανέξοδη προεκλογική δημαγωγία και την απλή και άκρως ζημιογόνα παρατήρηση.Αν δεν μπορεί, ας το δηλώσει κι ας πάρει την ευθύνη με μακροχρόνιες συνέπειες.