Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με ειδικό απεσταλμένο του Χ. Γουαϊδό

Αθήνα, 22 Απριλίου 2019

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Φρανσίσκο Σούκρε, ειδικό απεσταλμένο του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, του Χουάν Γουαϊδό.

Ο Χουάν Γουαϊδό έχει αναγνωριστεί από πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, της ΕΕ, αλλά και τις ΗΠΑ, ως ο μεταβατικός Πρόεδρος τη Βενεζουέλας προέρχεται από το κόμμα Voluntad Popular, μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο Φρανσίσκο Σούκρε, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου για την πολιτική και ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τόνισε ότι διέξοδο στην κρίση μπορεί να δώσει μόνο ο λαός της Βενεζουέλας και άρα μόνη λύση είναι η διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών που θα διοργανωθούν από ανεξάρτητη αρχή και μια μεταβατική κυβέρνηση. Υπενθύμισε επίσης τις προσπάθειες της ΣΔ για απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων όπως ο Λεοπόλντο Λόπεζ, ηγέτης της Voluntad Popular που φυλακίσθηκε το 2014 και τώρα βρίσκεται σε κατ’ οίκο περιορισμό.