Στο όνομα τίνος;

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η είδηση της χθεσινής ημέρας, δεν ήταν η εντός 24ώρου διάψευση Τσίπρα περί ανάπτυξης, από τις εξελίξεις στην Eldorado Gold. Η διάψευση αυτή ήταν θέμα χρόνου. Τα ρούχα του φόρεσε αλλιώς ο Μανωλιός.

Η είδηση της χθεσινής ημέρας ήταν πως οι οικογένειες που εξαρτώνται από την επένδυση της Eldorado Gold, πιθανότατα θα προστεθούν στις πάνω από ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες οικογένειες που απειλούνται με κατασχέσεις λογαριασμών και περιουσιακών τους στοιχείων, έναντι χρεών προς το δημόσιο.

Η είδηση της χθεσινής ημέρα είναι πως ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται σαν κακός μονάρχης από το παρελθόν και τα παραμύθια, κυβερνώντας στο όνομά του και όχι στο όνομα των πολιτών. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Θα πάρει και σπίτια για να μην αλλάξει τίποτα στο δημόσιο; Για να μην θίξει αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που αναπαράγουν και συντηρούν το συνονθύλευμα δήθεν “πατριωτών κεντροδεξιών” και δήθεν αριστερών; Θα συνεχίσει, στο όνομα της ιδιότυπης παρεοκρατίας, να πορεύεται με γνώμονα τη διαμόρφωση μιας δικής του τάξης πραγμάτων στις σχέσεις της πολιτείας με συμφέροντα και κατεστημένα;

Η είδηση της χθεσινής ημέρας ήταν πως στην κατεύθυνση των λύσεων, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει πως είναι εξίσου φτωχός με τον Πρωθυπουργό που επιδιώκει να αντικαταστήσει, για να κάνει και αυτός με τη σειρά του ακριβώς τα ίδια, με διαφορετικό κοκτέηλ, στο όνομα της δικής του εκδοχής πελατειασμού και κρατισμού.

Η είδηση της σημερινής ημέρας, έπρεπε να είναι οι προτάσεις των υποψήφιων επικεφαλής της ΔΗΣΥ, τώρα που η κατάθεση υποψηφιοτήτων έχει ολοκληρωθεί. Οι προτάσεις είναι το μείζον, αν θέλουμε να ξεκολλήσει η σοσιαλδημοκρατία από τον κατακερματισμό και την εσωστρέφεια. Η στροφή στα πραγματικά προβλήματα και την κοινωνία είναι το ζητούμενο.