Σχετικά με τις διαδικασίες εκλογής επικεφαλής της ΔΗΣΥ

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2017

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Είχαμε επισημάνει εγκαίρως τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την διαδικασιολογία και τον στείρο οργανωτισμό για το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Τις τελευταίες ημέρες, παρά τη φαινομενική ηρεμία και το γεγονός ότι, κόμματα και κινήσεις έδειχναν να κατανοούν πως πρέπει να λάβει τέλος αυτή η κατάσταση, το Κίνημα παρουσίασε 12 συγκεκριμένα σημεία – αυτονόητες αλήθειες για την πορεία του εγχειρήματος, τονίζοντας ότι, απαιτείται εδώ και τώρα τον πρώτο λόγο να έχει η πολιτική.
Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, τα προβλήματα παραμένουν.
Επειδή οι στιγμές για τη χώρα είναι κρίσιμες, και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οφείλει να έχει μοναδική της μέριμνα την πορεία και το μέλλον των Ελλήνων και της χώρας και όχι οτιδήποτε άλλο, είναι ανάγκη όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιτελέσουν την αποστολή τους.
Για το λόγο αυτό,
Η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συνεδρίου της ΔΗΣΥ, πρέπει ΑΜΕΣΑ να ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για την επιτυχή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης του επικεφαλής της ΔΗΣΥ, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.
Για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα, που δεν εμπίπτει στην εντολή του Συνεδρίου προς την Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας, την ευθύνη έχουν οι επικεφαλής των κομμάτων και των κινήσεων που συμμετέχουν στη ΔΗΣΥ.
Και με την ευκαιρία,
Η όποια μελλοντική μετεξέλιξη της προοδευτικής παράταξης, δεν είναι παρά υπόθεση του συνόλου των μελών των κομμάτων και των κινήσεων που συμμετέχουν καθώς και όλων εκείνων που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής και θα δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους στις δράσεις της. Οι διαθέσεις, οι προθέσεις και οι στοχεύσεις του καθενός μας, δεν μπορούν να αποτελούν δεσμεύσεις της παράταξης προς τον Ελληνικό λαό.