Ψήφισμα για την Τρομοκρατία

3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ | ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Η ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά τη νέα χθεσινή αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που είχε έξι θύματα και πολλούς τραυματίες, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Βρετανους πολίτες.

Όσοι υποκινούν η επενδύουν στην  τρομοκρατία τα τελευταία χρόνια, στοχεύουν στην κατάλυση των δημοκρατικών ελευθεριών, την ναρκοθέτηση των δημοκρατικών θεσμών, την ενίσχυση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και την δημιουργία εντάσεων μεταξύ διαφορετικών εθνικών, θρησκευτικών και κοινωνικών ομάδων.

Καταδικάζουμε την τρομοκρατία με την ίδια ένταση, όπου κι αν χτυπά, στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Κωνσταντινούπολη, την Αθήνα, την Αφρική, τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή, τη Μόσχα.

Οι τρομοκράτες, καλλιεργούν φόβο και ανασφάλεια που μεταφράζεται σε ακραίο πολιτικό λόγο και λαϊκισμό. Ευνοούν την υιοθέτηση μέτρων που περιορίζουν τις ατομικές ελευθερίες. Προσθέτουν επιχειρήματα σε όσους υποστηρίζουν ότι πρέπει να αυξηθούν τα κονδύλια για ασφάλεια και άμυνα αντί για παιδεία, υγεία, απασχόληση.

Η απάντηση στην τρομοκρατία είναι να αντισταθούμε στην πολιτική του φόβου. Με θάρρος να προασπίσουμε τις αξίες της ανοιχτής κοινωνίας. Να επενδύσουμε στην ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων, στην αναπτυξιακή συνεργασία, στην μείωση των ανισοτήτων, στην εξάλειψη των προκαταλήψεων.