Πιστεύω, σέβομαι, αγωνίζομαι, εγγυώμαι…*

* γράφει ο Χρήστος Εμμ.Στρατάκης.
Γεωπόνος-Πληροφορικός,
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου,
Συντονιστής ΝΕ Ηρακλείου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Οι εξελίξεις στον προοδευτικό χώρο και οι προκείμενες διαδικασίες ανάδειξης της ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της οποίας είναι μέλος το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών με απόφαση των οργάνων του, σίγουρα δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους.

Πιστεύω και πιστεύουμε ότι στην παρούσα φάση οφείλουμε να διαμορφώσουμε δημόσια μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα διακηρύσσει με κάθε τρόπο τον αυτοπροσδιορισμό του σημαντικού εγχειρήματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και θα ξεκαθαρίζει τη φυσιογνωμία της και την ιδεολογική και πολιτική της ηγεμονία στον προοδευτικό χώρο.

Σέβομαι και σεβόμαστε στην παρούσα φάση την πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια των κομμάτων και κινήσεων που συμπορεύονται στα πλαίσια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έως ότου καταστεί εφικτή η πολιτική ενότητα του εγχειρήματος. Εξάλλου, η αυτοτέλεια των κομμάτων και των κινήσεων, είναι υπόθεση των ίδιων των φορέων, των οργάνων τους και των μελών τους.

Αγωνίζομαι και αγωνιζόμαστε για να βάλουμε στο προσκήνιο της συζήτησης το πραγματικό διακύβευμα για την Ελλάδα που είναι η εκ βάθρων αλλαγή της χώρας, ενάντια στον παρασιτισμό και τον πελατειασμό που εμποδίζουν τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, αλλά και ευθύνονται για την κρίση που βιώνουμε.

Μια κρίσης που φέρει τη σφραγίδα της δεξιάς συντήρησης και που η συνέχισή της και εμβάθυνσή της φέρει τη σφραγίδα της αριστερής συντήρησης. Εδώ τονίζω ότι μ’ αυτό το διακύβευμα θα πρέπει να ταυτιστεί όχι μόνο η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και όλοι οι υποψήφιοι επικεφαλής.

Η αναγνώριση των πραγματικών αιτιών της κρίσης αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη συγκρότηση μιας αποτελεσματικής και βιώσιμης προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης, η οποία θα αποτελέσει τον καταλύτη για την προώθηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έχουν ανάγκη οι Έλληνες και η χώρα.

Εγγυώμαι και εγγυώμαστε όλοι μας στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών για:

– Το αδιάβλητο της διαδικασίας, είτε με τον παραδοσιακό τρόπο ψηφοφορίας, είτε με την εξ αποστάσεως ψήφο, επιδιώκοντας παράλληλα τη μαζική συμμετοχή των δημοκρατών και προοδευτικών πολιτών.
– Τη δέσμευση κάθε υποψηφίου και όλων τα πολιτικών κομμάτων και κινήσεων ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα και όλοι, από κοινού, θα εργαστούμε στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
– Τη δέσμευση όλων ότι η παράταξη έχει δυνατότητα να ηγεμονεύσει ιδεολογικά και πολιτικά
– Να είναι αυτόνομη και να μη γίνει πολιτικό ή μετεκλογικό συμπλήρωμα κανενός. Με αυτά τα κριτήρια θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και με βάση αυτές τις αυτονόητες για το ΚΙΝΗΜΑ, αλλά και το πολιτικό μας ήθος, αρχές και θέσεις, όπως μας διδάσκει καθημερινά ο Γιώργος Παπανδρέου, θα αξιολογήσουμε τις θέσεις και απόψεις του κάθε υποψηφίου.