Οργανώνεται το Κίνημα και στη Χερσόνησο

Ηράκλειο, 21 Οκτωβρίου 2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, η πρώτη οργανωτική συνάντηση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στις Γούρνες, με σκοπό την ανάδειξη της Συντονιστικής Γραμματείας Δήμου Χερσονήσου του Κινήματος.

Οι παρευρισκόμενοι τόνισαν ότι, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη έκφρασης των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού που παραμένουν στρατευμένες στη στρατηγική της οριστικής, της εκ βάθρων Αλλαγής της χώρας, ιδιαίτερα τώρα που οι μύθοι των Τσίπρα-αλλά και Σαμαρά παλαιότερα-κατέρρευσαν, τώρα που ο κόσμος αναζητά πολιτικούς των οποίων τα λόγια συμβαδίζουν με τα έργα και τα έργα συμβαδίζουν με τα λόγια. Και είναι ώρα να εμπιστευτεί ξανά όσους έβαλαν πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της, χωρίς να υπολογίζουν προσωπικό ή πολιτικό κόστος.

Μάλιστα, επανέλαβαν σε όλους τους τόνους ότι, η πατρίδα μας χρειάζεται µια κρίσιµη µάζα ανθρώπων, που να νοιάζονται για το κοινό καλό, αλλά όχι µε αυταπάτες και ψέμματα. Και ότι συλλογικά, θα τα καταφέρουµε, αρκεί να µιλάµε και να συζητάµε µε όρους αλήθειας. Αντιθέτως, µε εξουσιοδοτήσεις σε δήθεν σωτήρες και μεσσίες, υποθηκεύεται το µέλλον όλων και της πατρίδας. Και αυτή ακριβώς την κρίσιμα μάζα εκφράζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Ακόμη, συμφώνησαν ότι αυτό είναι το διακύβευμα για τη χώρα το οποίο πρέπει να κατανοήσουν όλοι: η εκ βάθρων Αλλαγή της Ελλάδας. Όμως, δυστυχώς μέχρι σήμερα, οι πολιτικές δυνάμεις επέλεξαν να υπηρετήσουν το πελατειακό κράτος και δεν επέτρεψαν να επικρατήσει μεταρρυθμιστικό πνεύμα στην Ελλάδα, όπως έγινε επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου οπότε και επινοήθηκε, θεσμοθετήθηκε και υλοποιήθηκε πλήθος ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, που όχι μόνο εξοικονόμησαν δημόσιο χρήμα αλλά και έβαλαν τέλος σε παρασιτισμούς και αβελτηρίες στο κράτος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχθηκε, ύστερα από διαβούλευση, η Συντονιστική Γραμματεία Δήμου Χερσονήσου του Κινήματος, την οποία απαρτίζουν οι: Ζερβάκης Μανώλης, Θεοφανάκης Αντώνης, Καλαϊτζάκης Λευτέρης, Καρατζάς Βαγγέλης, Κλώντζα Ελένη, Κουφάκης Στερεός, Μαλτεζάκης Γιώργος, Πινακουλάκης Κώστας και Πλευράκης Μιχάλης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι οργανωτικές πρωτοβουλίες του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, με επόμενο Δήμο, το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, οπότε και ολοκληρώνεται η συγκρότηση Συντονιστικών Γραμματειών σε όλους τους δήμους του νομού Ηρακλείου.

hers1