Με αφορμή την εξαίρεση της Δ/σης Ιθαγένειας από το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2016

Από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος, με αφορμή την εξαίρεση της Διεύθυνσης Ιθαγένειας από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 
Όσο αυτή η κυβέρνηση ήταν ΣΥΡΙΖΑ, με μειοψηφική συμμετοχή των ΑΝΕΛ, είχε το σθένος να ψηφίσει θεραπεία του νόμου για την ιθαγένεια και να τον επαναφέρει σε πλήρη ισχύ.
 
Σε αντίθετη κατεύθυνση, σήμερα, ο Πρωθυπουργός ιδρύει Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που δεν θα μεριμνά σε ό,τι αφορά την ιθαγένεια μεταναστών β’ γενιάς, εφόσον από τη σύστασή του – με τη μεταφορά από το Υπουργείο Εσωτερικών των αυτοτελών υπηρεσιών του Ασύλου, της Αρχής Προσφύγων και της Διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών μεταναστευτικής πολιτικής, απουσίαζε πανηγυρικά η Διεύθυνση Ιθαγένειας.
 
Οι μάσκες πέφτουν μία μία, αποκαλύπτοντας την πολιτική υποκρισία σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, όσο και την έκδηλη εργαλειοποίησή του, όταν αυτό εξυπηρετούσε μικροκομματικές σκοπιμότητες. 
 
Μία κυβέρνηση που υποκύπτει στις απαιτήσεις για τον από κοινού καθορισμό της διδακτέας ύλης στα σχολεία με την Εκκλησία, όπως και τα για τα πρόσωπα των υπουργών της κυβέρνησης, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει όταν ακολουθεί αντίστοιχες λογικές και στα ζητήματα της Ιθαγένειας.
 
Το μόνο που έχει απομείνει, είναι να δούμε τη συμμετοχή του κ. Μπαλτάκου στη σύνθεση της κυβέρνησης, όπως και όσων ομοϊδεατών του πολέμησαν το νόμο περί Ιθαγένειας το 2010, μιλώντας για αίμα, ελληνικό πόδι και άλλα τραγελαφικά, προερχόμενα από ένα πολύ σκοτεινό παρελθόν.
 
Εξάλλου, το μήνυμα του “σύντροφου” Καμμένου ήταν σαφές. Αν του ζητηθεί αρμοδίως, θα ρίξει την κυβέρνηση.
 
Όλα, πλέον, υποτάσσονται στον μείζονα στόχο, της διατήρησης της εξουσίας, για τη νομή της και μόνο.