Με αφορμή τη «Διαμαρτυρία Για Τις Ζωές Μας» στις ΗΠΑ

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2018

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι Αμερικανοί πολίτες δείχνουν το δρόμο για το νέο προοδευτικό κύμα αλλαγής.

Ενώ οι ΗΠΑ διοικούνται από έναν Πρόεδρο που προωθεί την πιο απομονωτική και συντηρητική ατζέντα που γνώρισε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, οι Αμερικανοί πολίτες επιλέγουν να διαδηλώσουν για την υπεράσπιση δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Διαδηλώνουν ενάντια στις απελάσεις μεταναστών, υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, κατά της οπλοκατοχής. Η ελαστική νομοθεσία σε ό,τι αφορά την κατοχή και χρήση όπλων, ενθαρρύνει την ακροδεξιά αντίληψη του «πάρε το νόμο στα χέρια σου» και καταλήγει σε επανειλημμένα τραγικά περιστατικά όπως αυτό που έγινε πρόσφατα σε σχολείο με θύματα μαθητές – τη 17η δολοφονική επίθεση σε σχολείο από την αρχή του 2018.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνεται και στη σχετική ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στεκόμαστε αλληλέγγυοι των μαθητών, φοιτητών και πολιτών που συμμετείχαν στη «Διαμαρτυρία Για Τις Ζωές Μας», παρατηρούμε με αγωνία τη συντηρητική στροφή των ΗΠΑ και μέρους πολιτών της Ευρώπης και μαχόμαστε για την υπεράσπιση όσων πέτυχε η ανθρωπότητα, στο δρόμο της συνεννόησης, της συνεργασίας και της ειρήνης.