Με αφορμή και τα χθεσινά επεισόδια στη Λέσβο

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 23 Απριλίου 2018

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα χθεσινά επεισόδια στη Λέσβο δεν είναι έκπληξη για κανέναν – η στροφή της Υπηρεσίας Ασύλου υπό τη νέα της διοίκηση, ήταν μάντης κακών.
Η κυβέρνηση δια του νέου διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου, που διόρισε με καθυστέρηση μηνών, επανέφερε τον εγκλεισμό των αιτούντων άσυλο στα έξι νησιά του Ανατολικού Αιγαίου γιατί «παρίστανται σοβαροί και επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος και λόγοι εξυπηρέτησης της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας».
Τι κι αν η εντολή είναι σε κόντρα σε σχετική απόφαση του ΣτΕ (Δ΄ Τμήμα 805/2018, μία απόφαση σταθμό, που ελήφθη κατόπιν αίτησης του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες);
Τα προφανή ερωτήματα για το ποιοι είναι ακριβώς «οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος και εξυπηρέτησης της μεταναστευτικής πολιτική που επιβάλλουν το γεωγραφικό περιορισμό», ή για ποιο λόγο η Υπηρεσία Ασύλου ακυρώνει το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ, είναι πλέον ρητορικά.
Η στάση της δήθεν Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα του προσφυγικού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της υποτυπώδους ανθρωπιάς προς θύματα πολέμου, συνεχίζει να καθορίζεται από αντιλήψεις όπως αυτές του Πάνου Καμμένου και των ακροδεξιών συνδαιτυμόνων του.