Γιώργος Παπανδρέου από το Πεκίνο: «Θέλουμε περισσότερες ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα»

Αθήνα, 26 Απριλίου 2019

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κίνα, όπου συμμετείχε στο 2οΦόρουμ Υψηλού Επιπέδου της Πρωτοβουλίας για το Δρόμο του Μεταξιού.

Την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος σε ειδική εκδήλωση του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου του Δρόμου του Μεταξιού, όπου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την ανάγκη αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς την Κίνα.

Σε άλλες παρεμβάσεις και επαφές του με Κινέζους κομματικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι σε μια εποχή τεράστιων παγκόσμιων προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή, οι πανδημίες, η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας, οι μετακινήσεις πληθυσμών, οι αντιπαραθέσεις μας πάνε πίσω. Αυτή την ώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ συνεργασία όλων των κρατών και των διεθνών οργανισμών:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει μεγάλες προσπάθειες στην κατεύθυνση της ανεύρεσης εποικοδομητικών λύσεων που θα κάνουν τη διαφορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Κίνα, ως μεγάλη δύναμη, μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει σε αυτή τη κατεύθυνση. Και ο Δρόμος του Μεταξιού μπορεί να αποτελέσει μια πρότυπη πρωτοβουλία αν τα κράτη που συμμετέχουν σε αυτόν γίνουν συνδημιουργοί ενός διαφορετικού, βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον».