Για τον ανασχηματισμό

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2016

Από το Γραφείο Τύπου, με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση δεν επαρκούν, όταν δεν συνοδεύονται από πραγματική αλλαγή πορείας

Οι έωλες ευχές του Πρωθυπουργού περί ανάπτυξης, στερούμενες ακόμα και διαπιστωτικής περιγραφής των παθογενειών που μαστίζουν τη χώρα και μπλοκάρουν την οικονομική ανάκαμψη, είναι μέρος του προβλήματος.

Χωρίς σαφείς εξαγγελίες των απαραίτητων αλλαγών που ακόμα δεν έχουν επιχειρηθεί, τα νέα πρόσωπα θα αποτελέσουν καύσιμη ύλη στην επικοινωνιακή παράταση μίας διακυβέρνησης που μοιάζει να μην έχει αντιληφθεί ποιο είναι το πρόβλημα της χώρας, συνεχίζοντας στη στείρα διαχείριση της μιζέριας που φέρνει η ατολμία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το αν αυτή είναι μία αριστερή κυβέρνηση, ας απολογηθούν σε όσους τη λογίζουν ως τέτοια, μετά την επίσημη ανακοίνωση της ομηρίας της από τους εμφορούμενους ακόμα και από ακροδεξιές αντιλήψεις ΑΝΕΛ. Ας αναλογιστούν επίσης, το πώς η κυβέρνηση επιχείρησε να αντιμετωπίσει τη δήθεν αντιπαράθεση του υπουργού της με την Εκκλησία.