Για το Βιωματικό Σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Η ομαδικότητα, η συνεργασία, ο κοινός στόχος και η ανάγκη της συνέργειας των προοδευτικών πολιτών ήταν κάποιες από τις θεματικές ενότητες του Βιωματικού Σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήρι Επιμόρφωσης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 για τη Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη.

Με τη ρητή φιλοσοφία «όλα από τη βάση με δημοκρατικές συμμετοχικές διαδικασίες»  το Εργαστήρι Επιμόρφωσης ενισχύει και διευκολύνει το έργο του Κινήματος και συζητά με την κοινωνία. «Αφουγκράζεται» τον κάθε πολίτη, που ανησυχεί και επιθυμεί να εκφραστεί, καταθέτοντας τις προτάσεις του.

Με ισοτιμία και χωρίς κηδεμόνευση όροι όπως «διαφώτιση» και «καθοδήγηση», έχουν απομακρυνθεί από το λεξιλόγιο των Συμβούλων – Επιμορφωτών και τη θέσης τους έχουν λάβει οι λέξεις «συμμετέχουμε», «συνεργούμε» και «συναποφασίζουμε».

Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα Στελέχη και Μέλη του Κινήματος αλλά και Ενεργοί Πολίτες της Βόρειας Ελλάδας συμμετείχαν στο Βιωματικό Σεμινάριο, με προτάσεις και θέσεις, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια για μια κοινωνία με αξίες, και αρχές. Σε μια κοινωνία όπου οι λέξεις «ισοτιμία» και «ισηγορία» θα έχουν πλήρη ισχύ στην εφαρμογή τους.

Γίνεται συνείδηση ότι έτοιμες λύσεις στα προβλήματα, που τίθενται ή αναφύονται, δεν υπάρχουν και ενθαρρύνεται η δημοκρατική συμμετοχή με βάση την ισοτιμία και την αρχή της ισηγορίας.