Για τις δηλώσεις Σνάιντερ και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρώτο μνημόνιο

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2017

Ανάρτηση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στη σελίδα του στο facebook, σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τις δηλώσεις του Αντιπρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, Κάρστεν Σνάιντερ, στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung:

Για μία ακόμα φορά καταρρίπτονται οι συνωμοσιολογίες και επιβεβαιώνεται η αλήθεια των λόγων του Γιώργου Α. Παπανδρέου, για το ποιός ήθελε και επέμεινε για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα.

Ιδού, λοιπόν, τι είπε ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, Κάρστεν Σνάιντερ, σε συνέντευξή του και μεταφέρει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung:

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ ήταν μια ρητή επιθυμία της Χριστιανικής Ένωσης. Το SPD δεν την συμμερίστηκε. Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε για πρώτη φορά την προηγούμενη φορά στην SZ για το ενδεχόμενο βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.
Οι Ευρωπαίοι «θα μπορούσαν να βρουν την δική τους λύση μέσα στην Ευρωζώνη» είχε δηλώσει ο Σόιμπλε. Θα μπορούσε να επιφορτιστεί ο ESM. 

«Αυτό όμως θα ήταν κάτι τελείως διαφορετικό και θα έπρεπε προηγουμένως να εγκριθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο».
Ο Σνάιντερ δήλωσε πως «δεν είναι βέβαιος, εάν ο υπουργός Οικονομικών συζήτησε το θέμαπροηγουμένως με την Καγκελάριο.» Θα ήταν το τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα και ο αριθμός των διαφωνούντων στη Χριστιανική Ένωση ήταν ήδη μεγάλος την τελευταία φορά.»

Πηγή μετάφρασης του άρθρου της SZ:

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=857820

Σύνδεσμος ανάρτησης στο facebook:

https://www.facebook.com/KinimaDimokratonSosialiston/posts/1227348270681053