Για τα κόκκινα δάνεια

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2017

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η οικονομική κρίση άλλαξε την οικονομική πραγματικότητα για τους περισσότερους συμπολίτες μας. Η απότομη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος οδήγησε πολλούς Έλληνες να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις. Για πολλούς από αυτούς το δικαίωμα στη στέγη τίθεται εν αμφιβόλω. Είναι ευθύνη της οργανωμένης πολιτείας να προστατέψει αυτούς τους συνανθρώπους μας.

Με κατηγορηματικό τρόπο να πούμε ένα «όχι» σε φαινόμενα κοινωνικής αναλγησίας. «Όχι» στην εκποίηση πρώτης κατοικίας χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. «Όχι» στην εκποίηση της πρώτης κατοικίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Και για τους «πονηρούς», για όλους αυτούς τους κακοπληρωτές που κρύβονται πίσω από πραγματικές ιστορίες δυστυχίας, είναι χρέος μας να τους απομονώσουμε. Αυτές οι αντιλήψεις και πρακτικές πρέπει να λάβουν οριστικά τέλος. Η προστασία πρέπει να αφορά δανειοδοτήσεις που έγιναν πριν από την απότομη αλλαγή των οικονομικών συνθηκών της πατρίδας μας και μόνο.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών έχει καταθέσει εδώ και πολύ καιρό συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων αλλά η κυβέρνηση των αδέξιων με τις δεξιές και ακροδεξιές παραφυάδες κωφεύει.

Η κοινή πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΣΥ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, σχετικά με την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος προβλήματος, κινείται προς την ορθή κατεύθυνση. Εκφράζουμε την ελπίδα, αυτήν τη φορά η κυβέρνηση να ανταποκριθεί θετικά.