Γ. Παπανδρέου: «Η χώρα έχει ανάγκη από μια εθνική στρατηγική»

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2016

Από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την επίσκεψη του στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε και με Συντονιστικές Γραμματείες  του Κινήματος, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Όσα συμβαίνουν την τελευταία περίοδο, είναι μια δραματική επανάληψη των αδιέξοδων πολιτικών και επιλογών που έγιναν από το 2012 και μετά.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια εθνική στρατηγική, ένα εθνικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες της κρίσης, να βγούμε από την κρίση και να διαμορφώσουμε μια επόμενη ημέρα απαλλαγμένη από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος.

Ας παραδειγματιστούμε από το τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, με την άγονη αντιπαράθεση για την εφάπαξ ενίσχυση των συναταξιούχων.

Υπάρχει κάποιος που να αμφισβητεί ότι πρέπει να στηρίξουμε όσους έχουν πραγματικά πρόβλημα;

Υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί ότι, η μεριμνά μας πρωτίστως πρέπει να είναι για αυτούς που αδικήθηκαν και μάλιστα, χωρίς να φταίνε ή που υφίστανται τις επιπτώσεις από τις εντεινόμενες ανισότητες;

Προφανώς και δεν υπάρχει κανείς.

Αλλά είναι άλλο αυτό και άλλο να λειτουργεί μια κυβέρνηση με γνώμονα την εξυπηρέτηση ή και τη δημιουργία μιας πολιτικής πελατείας.

Και μάλιστα, με όρους απαξίωσης αυτών των ανθρώπων.

Δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς πολιτικά παιχνίδια πότε στην πλάτη των συνταξιούχων και πότε στην πλάτη όλης της Ελληνικής κοινωνίας.

Γι’ αυτό επιμένουμε ότι χρειάζεται συνεννόηση και συναίνεση για ένα εθνικό σχέδιο αξιόπιστο και αξιόμαχο διαπραγματευτικά.

Που να ανατρέπει τα κακώς κείμενα και τις απαράδεκτες πελατειακές αντιλήψεις από τις οποίες διακατέχονται και η δεξιά και η αριστερή συντήρηση.

Γι’ αυτό και επιμένουμε.

Το σύνθημά μας του 2009, 7 χρόνια από τότε, είναι ακόμη πιο επίκαιρο:

Ή θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε.»