Εν όψει ΔΕΘ και εκλογής επικεφαλής της κεντροαριστεράς

* Γράφει ο Ιωάννης Καλιτσάκης
Μέλος Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστων Χανίων

Όταν οι άνθρωποι ψηφίζουν για επικεφαλής, ψηφίζουν για κάποιον στον οποίο εμπιστεύονται τη ζωή τους, το μέλλον τους, τα παιδιά τους.
Η περιφρούρηση αυτής της εμπιστοσύνης είναι τεράστιο έργο.
Ο κόσμος μας πολιορκείται από προβλήματα που φαντάζουν άλυτα.
Ποιος από τους σημερινούς ηγέτες έχει αποδειχτεί τόσο σοφός και ισχυρός ώστε διαθέτει τα μέσα και τη συμπόνια προκειμένου να προμηθεύσει σε κάθε άνθρωπο τροφή, καθαρό νερό και ιατρική περίθαλψη;
Ποιος έχει τη γνώση και την αποφασιστικότητα να προστατέψει και να αποκαταστήσει το περιβάλλον;
Ποιος είναι αρκετά ικανός και ισχυρός ώστε να διασφαλίσει ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα θα απολαμβάνει μακρόχρονη και ευτυχισμένη ζωή;
Ο ηγέτης πρέπει να είναι πιστός στο πολίτευμα που υπηρετεί, να σέβεται τους νόμους και να έχει τις ικανότητες να μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.
Δεν πρέπει να κρύβει από τους πολίτες την πραγματικότητα.
Η γνώση της πραγματικότητας είναι πάντα προς το συμφέρον και των πολιτών και της πολιτείας. Διότι το συμφέρον του συνόλου έχει προτεραιότητα έναντι του ατομικού.
Για αυτό το λόγο ας ακολουθήσουμε μια μεγάλη κουβέντα που είχε πεί ο Αβραάμ Λίνκολν: “Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου”.