Δήλωση Γιώργου Πεταλωτή για την ΕΡΤ

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2017

Η τεχνητά συντηρούμενη διαμάχη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εντελώς επουσιώδη θέματα της ΕΡΤ, αναδεικνύει το σκοτεινό παρόν αλλά και το επιδιωκόμενο εξίσου θλιβερό μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης σύμφωνα με τη νοοτροπία των δύο κομμάτων.

Η σημερινή συγκυβέρνηση, χρησιμοποιεί τον πραγματικό πλούτο της ΕΡΤ σε αρχειακό υλικό και ανθρώπινο δυναμικό με ευτελή, αντιαισθητικό και προπαγανδιστικό τρόπο απαξιώνοντάς την καθημερινά. Η δε αξιωματική αντιπολίτευση, την απουσία οποιουδήποτε σχεδίου για τη λειτουργία της αναπληρώνει με μικροκομματικά και παρελθόντων εποχών παιχνίδια, προφανώς αρκούμενη σε λογικές χρυσοπληρωμένων στελεχών όπως μέχρι το 2009 ή ξαφνικού – όπως του αλήστου μνήμης – μαυρίσματος. Και οι μεν και οι δε, δυστυχώς, επιτυγχάνουν την ίδια εικόνα, απλώς με άλλη όψη.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ και όλες οι πραγματικά προοδευτικές δυνάμεις, έχοντας και την εμπειρία της πιο αντικειμενικής και οικονομικότερης περιόδου 2009-2012 για την ΕΡΤ, οφείλουμε να απαιτήσουμε από κυβέρνηση και ΝΔ να σταματήσουν την απαξίωση της ΕΡΤ και να ξεκινήσουμε άμεσα την προσπάθεια για μια σύγχρονη, οικονομική και κυρίως πραγματικά ανοιχτή Δημόσια Ενημέρωση.