Χρέος μας, να θυμόμαστε τα θύματα του Πολυτεχνείου

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2018

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν είναι μόνο μια υπενθύμιση της αξίας της δημοκρατίας απέναντι στο φασισμό, τον απολυταρχισμό, τα αυταρχικά καθεστώτα.

Είναι μια υπενθύμιση ότι πρέπει χωρίς ταμπού, να συζητούμε τη σύγχρονη ιστορία μας ώστε να μπορούμε έγκαιρα να ανιχνεύουμε το αυγό του φιδιού, όταν και όπου αυτό εκκολάπτεται. Είναι μία ευκαιρία για προβληματισμό πάνω στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα πολιτικά κόμματα της χώρας σε ό,τι αφορά το παράδειγμα που δίνουν με τη δημοκρατική τους λειτουργία για την υπεράσπιση της αυτονομίας και της αξιοπιστίας της πολιτικής, αλλά και τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών.

Χρέος μας, να θυμόμαστε τα θύματα του Πολυτεχνείου και να τιμούμε τον αγώνα που έδωσαν με ξύλινα σπαθιά ενάντια στα τανκς. Είχαν την πεποίθηση ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Ότι υπάρχουν ακόμα ζωντανές αξίες. Ότι οι πολίτες οφείλουν να παρεμβαίνουν ενάντια στο σκοταδισμό.

Ευθύνη μας να μην τους διαψεύσουμε, αλλά να συνεχίσουμε τον αγώνα τους. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας, δεν μπορεί να είναι πολιτικό σύνθημα, αλλά καθημερινή υπόθεση.