Χαρτοπόλεμος στις Απόκριες, τα «νικητήρια» non paper της κυβέρνησης

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2017

Από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά από μήνες καθυστερήσεων και χαμένου χρόνου, η κατάληξη του Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου οδηγούν σε παράταση της αβεβαιότητας και της κρίσης – σε παράταση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών αδιεξόδων που προκάλεσαν οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Παρά τα εννέα χρόνια ύφεσης, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως και η ΝΔ, δυσκολεύονται να συμφωνήσουν ότι η χώρα χρειάζεται:

– προοδευτικές μεταρρυθμίσεις,

– σύγκρουση με την διαπλοκή και τη σπατάλη δημοσίου χρήματος,

– σύγκρουση με το πελατειακό κράτος,

– σχέδιο διαπραγμάτευσης για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους και χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα

– πολιτικές που προωθούν την αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της χώρας και ενίσχυση της εξωστρέφειας,

– σχέδιο για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών προς τη χώρα, ώστε να βγει στις διεθνείς αγορές και να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια για επενδύσεις.

Μετά από δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δυστυχώς για τη χώρα και τους πολίτες, ουδείς μπορεί να μιλάει για νίκη της χώρας επειδή έρχεται το κουαρτέτο. Σε ό,τι αφορά τα «νικητήρια» non paper του Μαξίμου, έχουν την αξία του χαρτοπόλεμου στις αποκριές.

Η ήττα είναι πρόδηλη, αρκεί να παρατηρήσει κανείς το έδαφος που βρήκαν εκ νέου οι «φίλοι της Δραχμής», για να επαναφέρουν μία επικίνδυνη συζήτηση, που στοχεύει στη βενεζουελοποίηση της οικονομίας και της χώρας.