3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη – Οδηγίες τακτοποίησης οικονομικών υποχρεώσεων

Αθήνα, 8 Μαΐου 2017

 

3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Προς

Τις Δημοτικές Ομάδες Πρωτοβουλίας

Τους Τομείς, τα Εργαστήρια και τα Δίκτυα

Τη Συντονιστική Γραμματεία

Την Επιτροπή Εκλογικού Σχεδιασμού και Ετοιμότητας

Τους Υποψήφιους Βουλευτές

Τα Μέλη και τους Φίλους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Σε συνέχεια προηγούμενης οδηγίας, σχετικά με τη διοργάνωση της 3ης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, όπως είναι ήδη γνωστό, δικαίωμα συμμετοχής στις Εργασίες της έχουν όλα τα ΜΕΛΗ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Προϋποθέσεις συμμετοχής είναι:

1. Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται έως και την ημερομηνία που θα αποφασίσει η Οργανωτική Επιτροπή της Συνδιάσκεψης, οπότε και θα ενημερωθείτε σχετικά.

Ωστόσο,

Η έγκαιρη εκδήλωση συμμετοχής στις Εργασίες της 3ης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, με τη συμπλήρωση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα συμβάλλει ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ στη γενικότερη προετοιμασία και εξεύρεση της αναγκαίας υποδομής που θα απαιτηθεί για την πραγματοποίηση της ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ (αίθουσα, υλικοτεχνική υποδομή κ.λπ.).

Για το σκοπό αυτό,

Προκειμένου η διαδικασία αυτή να είναι ΑΜΕΣΗ και ΕΥΚΟΛΗ, υπάρχει δυνατότητα συμπλήρωσης της ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, με τους ακόλουθους τρόπους:

α. Για τους χρήστες σύγχρονων τεχνολογιών, κατόχους smartphone, tablet και PC, δίνεται η δυνατότητα συμπλήρωσης μέσω ενός ειδικού app, πατώντας ΕΔΩ

β. Μέσω της ιστοσελίδας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ:

http://www.tokinima.gr/iounios2017/iounios2017eggrafi/

γ. Για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, θα υπάρχει δυνατότητα συμπλήρωσης της ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ από στέλεχος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, το οποίο θα οριστεί με απόφαση των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ή όπου δεν υπάρχουν, των ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ και θα έχει την ευθύνη ολοκλήρωσης αυτής της διαδικασίας.

Στην περίπτωση αυτή, το στέλεχος που θα αναλάβει την ευθύνη, θα καταχωρεί το όνομά του στο τέλος της ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, στο χώρο όπου υπάρχει η ένδειξη ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ/ΤΗΝ.

Οι Συντονιστικές Γραμματείες των Δημοτικών Ομάδων Πρωτοβουλίας και οι Νομαρχιακές Συντονιστικές Γρμματείες, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ,

–    Να ενημερώσουν το σύνολο των ΜΕΛΩΝ τους με κάθε τρόπο, ώστε να μην υπάρξει ΜΕΛΟΣ μας που δεν έχει ενημερωθεί,

–    Να επιμεληθούν της ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ της ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για εκείνα τα ΜΕΛΗ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

2. Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Αυτές ορίζονται στα 20 ΕΥΡΩ και αποτελούν και την ετήσια συνδρομή όλων των ΜΕΛΩΝ, για την οποία και θα παραλάβουν κατά την άφιξή τους στο χώρο διεξαγωγής της ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, την ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, με την οποία θα μπορούν και να συμμετάσχουν στις εργασίες της ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ.

Όποιο ΜΕΛΟΣ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ επιθυμεί να ενισχύσει οικονομικά επιπλέον των 20 ΕΥΡΩ, μπορεί να το κάνει με την ίδια εντολή.

Σας ενημερώνουμε ότι, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει προκειμένου να εξευρεθούν εναλλακτικοί τρόποι καταβολής, λόγω των γνωστών περιορισμών που έχουν τεθεί, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δυνατόν να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Για το λόγο αυτό, ο πλέον κατάλληλος τρόπος, είναι,

Με κατάθεση στο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και συγκεκριμένα,

σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και στον ακόλουθο λογαριασμό:

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

IBAN: GR4501106070000060700117462

Για την ταυτοποίηση των στοιχείων, όσον αφορά τη συμμετοχή στη Συνδιάσκεψη και την έκδοση της ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ,

είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να ζητάτε από τους υπαλλήλους της τράπεζας την ΑΝΑΓΡΑΦΗ του ΟΝΟΜΑΤΟΣ και του ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ σας.

Σημειώνεται ότι, σε αντίθεση με την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, που δεν επιτρέπει την κατάθεση μέσω e-banking, κάποιες άλλες τράπεζες, όπως για παράδειγμα η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, επιτρέπουν την κατάθεση ηλεκτρονικά, οπότε όσοι διαθέτετε αυτήν τη δυνατότητα μπορείτε να την αξιοποιήσετε, δίνοντας εντολή μεταφοράς  του χρηματικού ποσού στον παραπάνω λογαριασμό του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ με ΑΝΑΓΡΑΦΗ του ΟΝΟΜΑΤΟΣ και του ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ σας.

Για οποιονδήποτε άλλον τρόπο τακτοποίησης των οικονομικών υποχρεώσεων εξευρεθεί, καθώς η προσπάθεια για εναλλακτικές δυνατότητες συνεχίζεται, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι,

Η τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων θα πρέπει να γίνει το ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Η διασφάλιση της πολιτικής αυτονομίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, προϋποθέτει και την οικονομική αυτονομία και αυτοδυναμία του. Το ΚΙΝΗΜΑ, έχει φανερούς και διαφανείς οικονομικούς πόρους και τις συνδρομές των Μελών του.

Η διασφάλιση της οικονομικής αυτονομίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, αποτελεί πρώτιστο καθήκον κάθε μέλους, καθώς από την επίτευξη αυτού του στόχου κρίνεται η αυτονομία του πολιτικού συστήματος και βεβαίως, η αξιοπιστία κάθε πολιτικού φορέα χωριστά.

Είναι γεγονός ότι, αυτή η επιδίωξη πρέπει να γίνει πράξη μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, ιδιαιτέρως οικονομικό, για όλους.

Μέχρι σήμερα, πετύχαμε η συνολικότερη λειτουργία και δράση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ να στηρίζεται στις συνδρομές και στις χορηγίες των ΜΕΛΩΝ και των ΦΙΛΩΝ του.

Είναι προφανές όμως, ότι η διοργάνωση της ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ απαιτεί αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις, που καθιστούν την τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεών μας προς το ΚΙΝΗΜΑ, εκτός από αυτονόητη προϋπόθεση και απολύτως αναγκαία.