Το ψέμα έχει τελικά κοντά πόδια – Άμεσα Ελληνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων


14 Αυγούστου 2015
ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών – Γραφείο Τύπου
Οι Έλληνες πολίτες παρακολούθησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα μια κοινοβουλευτική διαδικασία πλήρη ανακολουθιών, αντιφάσεων με τη λογική και τη νομιμότητα, έλλειψης στόχου και αντίληψης της κρισιμότητας των στιγμών. Κυρίως  παρακολούθησαν τα εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εφτά μήνες από τις εκλογές, αντιμετώπισε για πρώτη φορά την  πραγματικότητα. Αυτήν που τεχνηέντως κάλυπτε εδώ και πέντε χρόνια, παραπλανώντας την κοινωνία και καλλιεργώντας ψεύτικα διλήμματα και λύσεις. 
Ξεκινώντας ο κ. Τσίπρας την πολιτική αφήγησή του απο την εκδήλωση της κρίσης το 2009, αφήνοντας ανέγγιχτα τα αίτια  και τους υπεύθυνους , αντιθέτως επιβραβεύοντάς τους ακόμη και με το ύπατο πολιτειακό αξίωμα , ταυτιζόμενος πλήρως με την “αντιμνημονιακή ” τακτική της ΝΔ και με τον ίδιο σκοπό , την ανέλιξη στην εξουσία, “ανακάλυψε” την πραγματικότητα μόλις έγινε πρωθυπουργός. Όπως  ακριβώς και ο κ. Σαμαράς των Ζαππείων. Αφήνοντας επί πέντε χρόνια τη χώρα έρμαιο στο βωμό μιας στείρας και “επαναστατικής” άρνησης, ευτελίζοντας ζωές, συνειδήσεις και ιδεολογίες . 
Οπως λέει όμως και μία σοφή παροιμία “το ψέμα έχει κοντά πόδια”. 
Δυστυχώς στην περίπτωση αυτή βέβαια, με τεράστιες συνέπειες για τη χώρα. Καλλιεργώντας την άρνηση και την σύγκρουση με  καθε μεταρρυθμιστικό  βήμα, χλευάζοντας, υβρίζοντας και λοιδορώντας την πιο σοβαρή  προσπάθεια που κάναμε ως Κυβέρνηση να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες της κρίσης και τις παθογένειες που οδήγησαν σε αυτήν, το ψευδεπίγραφα λεγόμενο αντιμνημονιακό μπλοκ υπονόμευε ουσιαστικά τη χώρα. 
Εφτά μήνες κυβερνητικής αδράνειας σε όλους  τους τομείς, χωρίς καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση, χωρίς καμία εναλλακτική λύση, καταρράκωσαν  το κύρος της Ελλάδας με συνέπειες που ακόμη δεν είδαμε και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αδυνατεί καν να υποψιαστεί.


Αποτέλεσμα αυτής της πορείας που ξεκίνησε  πριν ακόμη απο τις εκλογές, όταν ο κ. Σαμαράς ξαναθυμήθηκε τον αντιμνημονιακό του εαυτό, ήταν να γυρίσουμε  σε σκληρότερο Μνημόνιο αντί να βγούμε απο το ήδη υπάρχον. 
Κυβέρνηση στον αέρα, αδύναμη αντιπολίτευση, χωρίς σχέδιο και όραμα για τη χώρα απο τις πολιτικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου, συνθέτουν μια άκρως ανησυχητική εικόνα. 
Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, γνωριζόμαστε πλέον όλοι. Και γνωρίζουμε όλοι όσα πολλοί αρνούνταν μέχρι τώρα να παραδεχθούν. Μπορεί η κυβέρνηση Παπανδρέου να  δικαιώνεται με τον πιο επίσημο πλέον τρόπο, επουδενί όμως υπάρχει χώρος και χρόνος για ρεβανσισμούς και πανηγυρισμούς. Τουλάχιστον  απο εμάς, που απο το 2010 κάναμε τις δύσκολες αλλά μοναδικά σοβαρές  επιλογές για την Πατρίδα και την παράταξή μας.
Αντίθετα, τώρα επιτέλους χρειάζεται  να κατατεθεί  άμεσα στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου, αυτό που μονότονα ως ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ θα επικαλούμαστε, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για να ξεπεράσουμε μόνιμα την κρίση και να να μην ξαναχρειαστούμε μνημόνια και υπέρμετρο δανεισμό. 
Στον αγώνα αυτό είμαστε  παρόντες, όπως κάναμε εξάλλου και πάντοτε, χωρίς  να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος, χωρίς υπονομεύσεις και τακτικισμούς που οδηγούν τη χώρα ξανά στο παρελθόν. Εμείς  συνεχίζουμε να είμαστε μπροστά, με τις αξίες μας, τη γνώση των προβλημάτων και την πολιτική μας δράση.