Το ΚΙΝΗΜΑ συμμετέχει στον Περίπατο κατά των Διακρίσεων

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2019  

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών συμμετέχει στον Περίπατο κατά των Διακρίσεων, που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια, από το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, και βρίσκεται μαζί με εκπροσώπους από ευρύτερες ομάδες που πλήττονται από τον ρατσισμό και τις διακρίσεις (ΑΜΕΑ, LGBT, Ρομά, μετανάστες, άτομα που ζουν με HIV, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, θρησκευτικές-εθνοτικές ομάδες, κτλ).

Η άνοδος του λαϊκισμού, το ρατσιστικό, ξενοφοβικό αφήγημα που υιοθετείται στον πολιτικό λόγο, καλλιεργεί αντίστοιχα ένα κοινωνικό πλαίσιο, στο οποίο ο ακραίος λόγος με απροκάλυπτα ρατσιστικά χαρακτηριστικά και πράξεις οργής, τείνει να «νομιμοποιείται».

Η άκρα δεξιά ανεβαίνει παγκοσμίως, διότι οι δυνάμεις που πρέπει να είναι σε εγρήγορση, και να συνεργαστούν ώστε να την περιορίσουν, τη χαϊδεύουν και τη φοβούνται. Αντί να θέσουν την άκρα δεξιά ενώπιον των ιστορικών, πολιτικών, και κοινωνικών ευθυνών της διάλυσης που φέρει σε ευρωπαϊκό-διεθνές επίπεδο, απλώς την παρατηρούν. 

Η απάντηση σε όσους προωθούν την επιστροφή στην κοινωνία της ζούγκλας, την έκπτωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι η μάχη για μια ουσιαστικά λειτουργική δημοκρατία, αλλά και η επαναφορά του πολιτικού λόγου στις αρχές και τις αξίες του ανθρώπου.