Μία θλιβερή επέτειος

Αθήνα, 6 Μαΐου 2019

Σήμερα είναι η θλιβερή επέτειος καταψήφισης του πρώτου προγράμματος στήριξης – της άρνησης εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στήριξης της προσπάθειας διάσωσης της χώρας απέναντι στην χρεοκοπία στην οποία μας οδήγησαν οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά μαζί, είναι η μαύρη επέτειος ντροπής για το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος της χώρας, που επέλεξε να γυρίσει την πλάτη στην αλήθεια, όσον αφορά τις αιτίες που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν από μια εθνική καταστροφή και να αντιμετωπίσει τον πελατειασμό, βασική αιτία της κρίσης, με νέο πελατειασμό. Επέλεξε αντί της αλήθειας και ενός σχεδίου αλλαγής της χώρας, να πει μεγάλα λόγια, να προτείνει εύκολες και ανεδαφικές λύσεις που ακούγονταν ευχάριστα στα αυτιά των πολιτών και να οικοδομήσει έναν μύθο, με όρους ψεύδους και λαϊκισμού.

Είναι η στιγμή της πλήρους αποκάλυψης της συνειδητής πολιτικής απάτης, της οποίας μετήλθαν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ τάζοντας ψευδεπίγραφα προγράμματα, ο ένας στο Ζάππειο και μάλιστα, τρις φορές και ο άλλος στη Θεσσαλονίκη, αντί να βάλουν πλάτη για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Τις μεγάλες αλλαγές που θα αντιμετωπίσουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, και μαζί, θα απαντήσουν στις προκλήσεις των καιρών, οδηγώντας την Ελλάδα και τους Έλληνες σε ένα μέλλον δημιουργίας και αξιοπρέπειας. 

Ακόμη και σήμερα,

Αρνούνται να δεχτούν ποιες ήταν οι αιτίες της κρίσης και τι θα είχαμε κερδίσει αν υπήρχε συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων για τη διαμόρφωση ενός ελληνικού σχεδίου εξοδου από την κρίση. 

Αδυνατούν να προτάξουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα που να αντιμετωπίζει τις συνέπειες της κρίσης αλλά και να προβλέπει πως μπορούμε να αποτρέψουμε την επανάληψη αυτής της παραλίγο χρεοκοπίας.

Αντί αυτών, επικροτούν κάθε νέα δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου, μιας και ο δικός τους Μίτος της Αριάδνης, ακόμα και σήμερα, ξεκινάει από τα παραμύθια περί πλασματικού ελλείμματος. Το δεξί χέρι του κ. Τσίπρα τα λέει, ο Νίκος Παππάς και ο σημερινός Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, για λογαριασμό των κομμάτων τους και των προέδρων τους, που αυτές τις μέρες αναλώνονται στο να πείσουν για το ποιος είναι ο πιο… ευρωπαϊστής. 

Όμως,

Η σημερινή θλιβερή επέτειος, είναι και μια ευκαιρία για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, να στοχαστούν με αυτοκριτικό πνεύμα και με όρους αλήθειας το μέλλον, των ιδίων και των παιδιών τους. 

Η κρίση που βιώνει η χώρα, όπως και η πορεία προς το μέλλον, απαιτούν αυτογνωσία και αλήθεια. 

Όσο πικρή και αν είναι.

Υπάρχει διέξοδος και μάλιστα, βιώσιμη.

Ας υποχρεώσουν με την ψήφο τους τους δύο πόλους της συντήρησης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν τα πάνε καλά με την αλήθεια, τουλάχιστον να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος. Όλος ο προοδευτικός κόσμος, όλοι οι Έλληνες που δεν ικανοποιούνται από τις άγονες και αδιέξοδες μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, το αναμένουν από την αρχή της κρίσης. Η πατρίδα όμως, δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει άλλο.