Έργα κ ημέρες του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη

Αθήνα, 4 Μαΐου 2016


Τομέας Νέου Εθνικού Σχεδίου Υγείας
Από τον Τομέα Νέου Εθνικού Σχεδίου Υγείας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση
Ο πολύπαθος και ευαίσθητος κοινωνικά τομέας της υγείας βάλλεται και πάλι. Ο Αν. Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης εν μέσω δημοσίων αντιδικιών με τον διορισμένο από την ίδια τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή διοικητή του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Γιαννόπουλο, ζήτησε την παραίτησης του και τελικά τον αντικατέστησε. Αιτία η καταγγελία όλου του ΔΣ ότι ο κ. Πολάκης παρανόμως πήρε στο σπίτι του τα βιογραφικά των υποψηφίων γιατρών τις Μονάδες Εντατικής θεραπείας της χώρας. Ενώ την αρμοδιότητα την είχε αποκλειστικά το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο ίδιος δημοσίως το παραδέχθηκε και δικαιολογούμενος αναφέρθηκε σε κακοδιαχείριση και παράνομες ενέργειες της Διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ στην επιλογή τους. 
Όλα αυτά δημιουργούν πέρα από ερωτηματικά και σαφείς αμφιβολίες για τη δημοκρατική και σύννομη λειτουργία του Υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων Οργανισμών του. 
Τα ερωτηματικά λοιπόν είναι σαφή:
1) Ποιος τελικά διοικεί το Υπουργείο Υγείας?
2) Γνωρίζουν ο Υπουργός και ο Αν. Υπουργός το νομικό πλαίσιο των οργανισμών που εποπτεύουν, όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ ; 
3) Η ομολογία του ίδιου του Αν. Υπουργού ότι υπήρχε παρέμβαση εκ μέρους του δεν δημιουργεί προβληματισμό στον Υπουργό Υγείας, τον Πρωθυπουργό; Όταν μάλιστα η εν λόγω προκήρυξη αφορά στις ΜΕΘ και το άνοιγμα των δεκάδων κλινών σε αυτές που παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, η Δικαιοσύνη δεν οφείλει άραγε να παρέμβει αυτεπάγγελτα όταν δημοσίως υπάρχουν αλληλοκαταγγελίες Διοικητή και Υπουργού για τη νομιμότητα της διαδικασίας στελέχωσής τους; 
Και επιτέλους 
Για πόσο ακόμη ο χώρος της Υγείας, με τα προβλήματα που έχει, θα ανέχεται συμπεριφορές του «αριστερού» ήθους και ύφους του κ. Πολακη?